Seminar: Kako dobiti investiciju za svoj startup

Kako dobiti investiciju za Startup

Kako dobiti investiciju za svoj startup

Praktični savjeti, koraci i metode za dobivanje investicije

Utorak, 11. lipnja 2013. s početkom u 9.00 sati

 

 

U organizaciji Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci održava se seminar namijenjen svim fizičkim i pravnim osobama koje žele pokrenuti startup ili su pokrenuli startup i traže sredstva za financiranje. Polaznici seminara će saznati kako pronaći idealnog investitora, tko je on i kako ga osvojiti, koje su najčešće pogreške startupa i kako ispravno održavati kontakte s potencijalnim i postojećim investitorima.

 

Sadržaj seminara

 • Prezentiranje
 • Networking sa investitorima
 • Elevator pitch (predstavljanje u dizalu)
 • Izrada prezentacije
 • Rad na startupu
 • Financiranje startupa
 • Startup rječnik
 • Startup ekosustav
 • Stadiji startupa
 • Važnost domene za startup
 • Pregovaranje sa investitorom
 • Izrada dokumentacije za investitora
 • Značenje fokusa u startup svijetu

 

Trajanje i način prijave

Mjesto održavanja: Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o., Slavka Krautzeka 83/a, Rijeka (učionica na prvom katu)
Datum i vrijeme: Utorak, 11. lipnja 2013. s početkom u 9.00 sati

Predviđeno trajanje seminara: 9:00-14:00 sati
Cijena: NE PLAĆA SE (seminari su plaćeni od strane Europske poduzetničke mreže)
Polaznici dobivaju: isprintani seminarski materijal, osvježenje u pauzama i sendvič za ručak.

Prijava na seminar se vrši ISKLJUČIVO putem ONLINE obrasca

 

Rok za prijavu: ponedjeljak, 10. lipanj 2013. godine do 12 sati

Napomena: Broj sudionika je ograničen, a prijave se prihvaćaju isključivo putem online obrasca prema redoslijedu zaprimanja. Prilikom zaprimanja prijava voditi će se računa je li seminar namijenjen prijavitelju. Prijava drugog djelatnika iz iste tvrtke moguća je u slučaju preostalih mjesta. Dodatne informacije o seminaru možete dobiti putem telefona pozivom na broj: +385 (0)51 265 962 ili 099 241 48 49.

O predavaču

Goran Duškić, već sa 17 godina je osnovao tim za razvoj kompjuterskih igara. Dok još nije postojala lokalizirana verzija operativnog sustav Windows njegov tim Generation Stars je razvio desetak besplatnih igara od kojih su neke dosegle svjetsku popularnost sa nekoliko stotina tisuća preuzimanja.

Sa 23 godine pokreće svoju prvu tvrtku i drugi projekt GEM Studio. U samo 5 godina tokom najveće recesije u proteklih 50 godina podiže tvrtku od nule do tvrtke koja je poznata po inoviranju. Prodaje je tržišnom lideru kako bi pokrenuo globalni startup WhoAPI.

Trenutno je suosnivač i izvršni direktor visokotehnološkog globalnog startupa sa sjedištima u Silicijskoj dolini i Rijeci. Startup je financiran od strane predsjednika hrvatske udruge angel investitora CRANE, investitora iz SAD-a, Australije, ali i iz Hrvatske. Prepoznat kao projekt sa velikim potencijalom od brojnih investitora, evaluatora, državnih agencija (neki od kojih su BICRO, Ministarstvo Znanosti Obrazovanja i Sporta), Microsofta i drugih.

Ostvario je suradnju sa renomiranim domain investitorima od kojih neki posjeduju portfolio domena u visini nekoliko stotina milijuna dolara. Frank Schilling, Rick Schwartz, Mike Mann, Rob Grant, Paul Stahura i mnogi drugi. I sam se u nekoliko navrata upustio u trgovanje domena u vrijednosti nekoliko tisuća dolara.

Goran je do sada imao gostujuća predavanja na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, Znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci, Fakultetu elektrotehnike i računalstva u Ljubljani, visokoj poslovnoj školi za IT i management Ivora. Prezentirao je svoj visokotehnološki startup WhoAPI pred više stotina uzvanika redom investitora, stručnjaka iz IT industrije i medija i to u Zagrebu, Berlinu, Pragu, Londonu, Silicijskoj dolini, San Francisku i New Yorku. Svojim pitchem je dobio investiciju na licu mjesta.

Mentor je u startup inkubatorima u Rijeci, Zagrebu i San Franciscu, na startup kampu te je ambasador Thiel Fundacije na projektu «20 ispod 20».

Pohađao je „500 startups“ akceleracijski startup program u Silicon Valleyu (po mnogima jedan od 3 najbolja u svijetu uz Techstars i Y Combinator).

 

Menu