Ideja-izum-inovacija-Prijava

Prijavi svoju ideju, izum ili inovaciju BESPLATNO!

Omogućite da Vaša ideja, izum ili inovacija  bude vidljiva svima ili, ukoliko to želite, neka bude vidljiva samo provjerenim investitorima. Predstavite Vaš rad na najbolji mogući način i na najboljem mogućem mjestu!

 

Zašto prijaviti projekt ili ideju na Genius Croatia?

  • Objava na Genius Croatia omogućuje jedinstven način promocije i predstavljanja vaše ideje, izuma ili inovacije u zemlji i inozemstvu ciljanoj publici, našim partnerima, investitorima, poslovnim anđelima, tvrtkama i novinarima koji prate ovu tematiku i ostaloj široj javnosti.
  • Jednom objavljeni sadržaj na Genius Croatia možete neograničeno nadopunjavati s novostima u vezi vašeg projekta i ideje i time permanentno obavještavati sve zainteresirane o trenutnom statusu projekta, uspjesima, potrebama i sl.
  • Genius Croatia usko surađuje s međunarodnim, državnim i lokalnim institucijama koje za cilj imaju promicanje inovacija, zaštitu patenata i intelektualnog vlasništva te su prepoznale kreativni duh kao jedan od glavnih pokretača društvenog napretka.
  • Tim koji stoji iza Genius Croatia i sam je aktivno sudjelovao u razvoju inovativnih tehnologija i rješenja te ima vrijedno iskustvo u komunikaciji s potpornim institucijama, investitorima i poslovnom zajednicom.
Važno! Zaštita kod prijave
Kod prijave imate mogućnost, ako to želite, odabrati da sadržaj vaše objave nije javan (vide ga samo naši partneri investitori i poslovni anđeli).
Iako se svi naši partneri obvezuju na čuvanje tajnosti podataka i etično ponašanje te na ne-kopiranje ideje/projekta jasno je da to nije garancija sigurnosti za inovatora.

Stoga preporučamo da pri pisanju prijave ne opišete svoje tehnološko rješenje te time zaštitite vaše formalno nezaštićene izume (npr. napišite što izum radi i u čemu je njegova prednost a ne kako radi).  Nakon inicijalnog kontakta sa zainteresiranim osobama/ poduzećima/ investitorima tražite potpisivanje NDA (Non-Disclosure Agreement-a) ili drugih zaštitnih ugovora.

Ako niste zaštitili svoj izum preporučamo da zatražite profesionalni savjet radi eventualne zaštite PRIJE OBJAVE na Genius Croatia portalu.

Valja imati na umu da pojedini izumi imaju osnovu za više različitih oblika zaštite intelektualnog vlasništva i da izlaženje u javnost s informacijom o sadržaju izuma u pravilu onemogućava pokretanje postupka daljnje zaštite (npr. kad se radi o patentima).

Također je važno razumijeti da je najbolji trenutak za objavu patenta u javnosti (pa tako i na ovom portalu) tek nakon što se patent objavi u službenim glasilima patentnih ureda (oko 18 mjeseci nakon prijave). Ako objavite prije, gubite mogućnost obustavljanja postupka i ponovnog prijavljivanja patenta (obično se radi kad nedostaju novci radi odgode troškova).

Suglasnost i zaštita podataka

Slanjem e-poruke putem ovog obrasca prihvaćate da se vaše e-poruke čuvaju u svrhu prijave i obrade vaše inovacije te komunikacije. Više informacija o tome gdje i kako se koriste i čuvaju vaši osobni podaci i podaci projekta možete pročitati na stranici “Opći uvjeti”.

Prijavnica

Prijava će biti prihvaćena ukoliko projekt/ideja zadovoljava kriterije inovativnosti, noviteta, izuma kao i ideje. Dakle vaš projekt/ideja treba na neki novi i koristan način ponuditi novu vrijednost čovjeku radi poboljšanja kvalitete života, društvu u smislu cjelovitijeg razvoja, prirodi radi očuvanja životnih temelja naše planete i njenih prirodnih carstava ili univerzumu kao izvoru svog života.
Rado i s pažnjom ćemo sve detaljno pogledati i objaviti!

 

Naziv Projekta / Ideje (HR i/ili EN)


Područje:
 Biotehnologija
 Elektronika i Elektrotehnika
 Energija, Okoliš, Materijali
 ICT
 Infrastruktura
 Medicina, Biomedicina, Farmaceutika
 Mediji i zabava
 Prehrambena tehnologija
 Roba i usluge široke potrošnje
 Strojarstvo, Brodogradnja
 Tehnologija prometa
 Ostalo


Sažetak projekta HR i/ili EN (u najviše par rečenica recite o čemu se radi)

Opis projekta / ideje HR i/ili EN (ovo će biti glavni sadržaj na Vašoj stranici projekta)

Potrebno nam je:

Detaljnije vezano uz potrebe (npr. tražimo financiranje razvoja proizvoda, partnera za širenje tržišta u inozemstvu, tvrtku sa xy tehnologijom, razvojnog web programera, marketing savjetovanje itd.)

Trenutna faza Projekta

Kontakt podaci (biti će navedeno na stranici projekta / ideje)

 Želim da moj projekt/ideju vide samo partneri Genius Croatia - investitori i poslovni anđeli (ostavite prazno ukoliko želite da je projekt/ideja vidljiva svima)

Izum ima neki od slijedećih oblika zaštite

 Patent Industrijski dizajn Poslovna tajna Autorsko pravo Topografija poluvodičkih proizvoda Ostalo

Kratko o Inovatoru / Timu (biti će objavljeno uz podatke o Projektu)

Prilozi (veličine do 15 MB) - pošaljite nam u .zip formatu slike, screenshotove, word/pdf dokumente ili drugo sto želite da objavimo na stranici projekta / ideje (Sve materijale možete nam poslati i na info@genius-croatia.com)

Vaše ime (kontakt osoba - neće biti objavljeno)

Vaš Email (neće biti objavljeno)

Klikom na gumb "Pošalji" potvrđujem da sam pročitao Opće uvjete Genius Croatia i to posebno u dijelu o zaštiti intelektualnog vlasništva te ih u potpunosti prihvaćam.

Koliko je...
4+3=? 

 

Menu