Poziv za prijavu nastupa na 43. međunarodnom salonu inovacija u Ženevi

U nastavku pročitajte sve informacije za inovatore o nastupu na sajmu inovacija Geneva 2015 (15. do 19. travnja 2015.)

Udruga inovatora Hrvatske i Hrvatska zajednica tehničke kulture organizatori su ovogodišnjeg 21. po redu sudjelovanja hrvatskih inovatora na jubilarnom 43. međunarodnom salonu inovacija u Ženevi – 15. do 19. travnja 2015. Ženevski salon inovacija najprestižniji je godišnji skup inovatora iz cijelog svijeta.

I na ovogodišnjem salonu očekuje se više od 50 000 posjetitelja među kojima su, već tradicionalno najveći broj poslovnih posjetitelja njih više od 60%. Salon se održava na osam i pol tisuća četvornih metara, a sudjelovati će inovatori iz pedesetak država sa svih kontinenata, koje će predstaviti više od tisuću inovacija. Na izložbi sudjeluje i 20 nacionalnih zavoda za intelektualno vlasništvo (Patentnih ureda) .

Ovogodišnje inovacije ocjenjivati će međunarodni ocjenjivački sud kojeg čine više od 75 stručnjaka , među kojima i predstavnik Hrvatske. Plan je Udruge inovatora Hrvatske predstaviti do 20 inovacija.

Kriterij odabira su inovacije koje su svojom kvalitetom ili inventivnom razinom, a prema ocijeni stručnjaka, tržišno izgledne uz naglasak na sve posebnosti pojedine inovacije.

  • Obvezatna kotizacija je 8.500,00 HRK , U kotizaciju je uključen izložbeni prostor 2 m2 dubine), izrada postera 80 (šir.)x 106 (vis.) cm,te prijevod na strani jezik (engleski i francuski ).
  • Svi članovi i udružene članice Udruge inovatora Hrvatske koji su platili članarinu za 2015. godinu ostvaruju pravo na 20 % popusta, te sve prijave koje se dostave do 15.02.2015 ostvaruju dodatnih 5 % popusta.
  • Rok za prijave: 02.03.2015

Na adresu Udruge inovatora Hrvatske poštom ili e-mailom dostaviti:

  • Popunjen obrazac – prijave za sudjelovanje na salonu s potrebnom pratećom dokumentacijom, kopijom dokumenta iz kojega je vidljivo da je pokrenut postupak zaštite intelektualnog vlasništva (patent, industrijsko obličje – model ili uzorak, znak razlikovanja (žig), oznake geografskog podrijetla,
  • Uz postere moguća je i računalna prezentacija . Potrebe za takvom prezentacijom najaviti najkasnije do 15. ožujka 2015.
  • Ukoliko izlagač želi na izložbi predstaviti prototip, model inovacije ili gotov proizvod molimo, radi dogovora i potrebnih carinsko – prijevoznih formalnosti(ATA -KARNET) da to najavi najkasnije do 15. ožujka 2015.
  • Model ili prototip ne smije biti veći od 50x50x50 cm te mora biti upakiran na način da prigodom prijevoza bude siguran od oštećenja. U slučaju odstupanja od propisane veličine, realizaciju slanja inovacije u Ženevu obavlja sam autor uz preuzimanje troškova organizacije, prijevoza i carinskih formalnosti.

 

 

,

Menu