Ostvarena suradnja Genius Croatia s Danskim patentnim uredom

U suradnji s Danskim patentnim uredom i uz potporu Znanstveno tehnologijskog parka u Rijeci sve zaštićene inovacije i prijave na Genius Croatia mogu biti, po želji inovatora, istovremeno prijavljene i Danskom patentnom uredu, točnije IP Markeplace-u koji čini specijalizirano mjesto za kupnju i prodaju intelektualnog vlasništva. Također moguća je objava podataka patenta i patentnih prijava i unutar mreže ostalih partnera IP Marketplace-a.

Cilj suradnje je omogućiti hrvatskim inovatorima i tvrtkama da prijavom na jednom mjestu njihovi patenti se prezentiraju na Europskom i svjetskom tržištu u potrazi za kupcima i komercijalizacijom. Trenutno je u tijeku tehnička implementacija. Svi inovatori koji su već prijavili svoje patente na Genius Croatia biti će obaviješteni o ovoj mogućnosti.

Danski patentni ured upravlja projektom IP Marketplace od 2007 godine. Na IP Marketplace se mogu prijaviti patenti, patentne prijave, dizajn i žigovi – tzv. intelektualno vlasništvo (IP rights) – na prodaju ili licenciranje. Također, možete koristiti IP Marketplace u potrazi za intelektualnim vlasništvom u namjeri da ga kupite ili otkupite licencu, ili kada tražite partnere u inovativnim projektima temeljenim na patentabilnom znanju. IP Marketplace je potpuno besplatan za kupce i prodavatelje.

, ,

Menu