Hrvatska modularna kaciga tvrtke Šestan – Busch dobila glavnu nagradu

Hrvatska modularna kaciga

Alojzije Šestan, direktor i suvlasnik nagrađene tvrtke s nagrađenom kacigom

 

Glavnu nagradu na Međunarodnoj izložbi inovacija Arca 2013 dobila je jedinstvena Hrvatska modularna kaciga tvrtke Šestan – Busch. Ova svjetska inovacija po svojoj funkcionalnosti može zamijeniti sve dosad proizvedene kacige u vojnoj industriji. Hrvatska modularna kaciga prvi puta je predstavljena upravo na ovogodišnjoj Arci.

Modularna kaciga Šestan – Busch sastoji se od šest različitih integrirajućih dijelova, pruža kompletnu zaštitu glave do ramena, zamjenjuje sve dosadašnje kacige i zadovoljava potrebe svih rodova vojske, specijalnih snaga i policije. Kacigu se može u minuti jednom rukom sastaviti i rasklopiti te je staviti na glavu.

Tvrtka Šestan – Busch dobitnik je mnogih domaćih i međunarodnih nagrada. U svom asortimanu ima više od 20 tipova kaciga za razne rodove vojske, specijalnih snaga i policije. Svoje proizvode izvoze u 40-tak zemalja svijeta, a mogu se pohvaliti s više od 600.000 prodanih kaciga.

Na ovogodišnjoj međunarodnoj izložbi inovacija Arca predstavljeno je više od 200 domaćih i inozemnih inovacija, od praktičnih inovacija za svakodnevnu uporabu do znanstvenih projekata i otkrića.

Među nagrađenim inovacijama su i Concept one Mate Rimca, C@N motion interaktivni multimedijalni kiosk upravljan pokretom tijela tvrtke Citus, energetski naponski transformator s otvorenom jezgrom tvrtke Končar Elektroindustrija te bioreaktorska postrojenja za pročišćavanje komunalnih otpadnih voda tvrtke Tehnix.

Nagrađena je i crna kutija za električne strojeve Končar Instituta za elektrotehniku koja je za tu inovaciju dobila i specijalnu nagradu i priznanje Svjetske federacije nacionalnih organizacija inovatora.

Zlatna medalja na Međunarodnoj izložbi inovacija Arca uručena je i najmlađem inovatoru sajma, 12-godišnjem Filipu Bezeti iz Popovače.

 

Izvor: Hina, t-portal, web tvrtke Šestan – Buch

,

Menu