Štedljivi gorionik

U ložišta dolazi kako kvalitetno ali i nekvalitetno čvrsto gorivo. Sam proces sagorijevanja je vrlo važan. Na njega utiče kakvoća goriva, količina zraka, mogućnost strujanja i dr. Dobrim podešavanjem ovih parametara može se postići potpuno sagorijevanje bez gubitaka.
31.07.2013. Testirani prototip

Društvo inovatora i pronalazača – Subotica
Kontakt osoba: Lulić Antun
Email: lulic@eunet.rs
T: 00381 64 921 8274

Potrebno nam je:
- Kupac tehnologije

Prodaja idejnog projekta, tražimo partnera za širenje tržišta.

 

Opis

Energija postaje sve skuplja i traženija, a postupci i tehnologije gdje postoji mogućnost njene štednje ili bolje iskoristivosti su prioritet.
U ložišta dolazi kako kvalitetno ali i nekvalitetno čvrsto gorivo. Sam proces sagorijevanja je vrlo važan. Na njega utiče kakvoća goriva, količina zraka, mogućnost strujanja i dr. Dobrim podešavanjem ovih parametara može se postići potpuno sagorjevanje bez gubitaka.

Važno je postaviti ložište u pravilan položaj. Potom primijeniti optimalan dovod zraka za što bolje sagorjevanje. Usklađivanjem svih parametara koji utječu na kakvoću sagorijevanja postižu se najbolji rezultati, jer dolazi do potpunog sagorijevanja. Ovim postupkom dobiva se na uštedi i povećanju iskoristivosti goriva. Ušteda je do 20% što smatramo vrlo dobrim rezultatom. Smanjuje se čađavljenje, kad se ustali režim sagorijevanja, te nema dimljenja.

O inovatoru

Osnovni tim čine Lulić Antun, Pap Ferenc i Mlinaček Julije te suradnici.
Dugogodišnji rad na enegetskim postrojenjima je doveo do ove inovacije.

Kako ti se dopada ovaj projekt?

Ocjeni i pomogni nam pri izboru najboljih projekata i ideja u Hrvatskoj! 

 

Ocjeni
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)

 

Lajkaj i podijeli

[social_share/] Štedljivi gorionik, 9.7 out of 10 based on 3 ratings

Menu