SQE tehnologija gradnje

SQE (Simple Quick Economical) tehnologija predstavlja sistem gradnje armirano betonskih konstrukcija kojim se pomoću patentiranog sustava plastičnih spona i izolacijske oplate visoke nosivosti stvara kalup za armiranje i ulijevanje betona koji potom ostaje kao trajna izolacija objekta i podloga za postavljanje instalacijske mreže te pred montažna nosiva konstrukcija za sustav suhe gradnje u unutarnjem i vanjskom dijelu objekta za različite tipove završnih obloga.
30.04.2013. Proizvod s potrebnim certifikatima – zaštićeno patentom

Tehnologija je zaštićena patentom diljem svijeta, dobitnik je niza nagrada (WIPO, Nikola Tesla Award, Green Mark, Greenovation 2013) i ulaskom u EU dobija ETA (evropsko tehničko dopuštenje).

Pjer d.o.o.

Kontakt osoba: Paula Veličković
Email: info@sqe-forms.com
T: 00385 98 478 383

Potrebno nam je:
- Partner za poslovnu suradnju
- Partner za širenje tržišta u inozemstvu putem prodaje licence.
- Kupac tehnologije za strana tržišta
- Investitori koji bi na svojim projektima kod nas i u regiji primijenili SQE tehnologiju građenja

 

SQE tehnologija gradnje

Opis

SQE (Simple Quick Economical) tehnologija građenja niskoenergetskih objekata je održivo unapređenje postojećim tehnologijama na tržištu. Predstavlja sistem gradnje armirano-betonskih konstrukcija tzv. tipa „sistem izgubljene oplate“ kojim se pomoću patentiranog sustava plastičnih spona i izolacijske oplata visoke nosivosti stvara kalup za armiranje i ulijevanje betona koji potom ostaje kao trajna izolacija objekta i podloga za postavljanje instalacijske mreže te predmontažna nosiva konstrukcija za sustav suhe gradnje u unutarnjem i vanjskom dijelu objekta za različite tipove završnih obloga.

SQE tehnologija omogućava smanjivanje troškova gradnje uz istovremeno podizanje kvalitete stambeno/poslovnih i građevina javne namjene.

Smanjivanje troškova gradnje rezultat je povećanja brzine rada i produktivnosti radnika kod grubih građevinskih radova, montaže instalacijske mreže te završnih radova na objektu. Visoka kvaliteta građevina je posljedica činjenice da se radi o armiranobetonskim konstrukcijama koje su neusporedivo čvršće i otpornije od ostalih načina gradnje u seizmički najzahtjevnijim područjima.

Izvrsnih termičkih i zvučnih svojstava betona i oplate od ekspandiranog polistirena („stiropora“) postiže se standard niskoenergetskih objekta.

S obzirom da se radi o oplati od stiropora kojom radnici na gradilištu jednostavno manipuliraju nije potrebna upotreba teške mehanizacije, kao npr. dizalice kod montaže i demontaže klasične metalne oplate čime se znatno smanjuju emisije štetnih plinova. Kako bi se emisije štetnih plinova svele na minimum osmišljena je i mobilna proizvodnja izolacijskih oplata. Naime, mobilna proizvodnja smještena je u par kontejnera koji se postave u neposrednoj blizini gradilišta i proizvode se na dnevnoj bazi potrebne količine materijala izbjegavajući na taj način troškove utovara, istovara, skladištenja i prijevoza. Također mobilna proizvodnja ima u sebi jedinicu za recikliranje, tako da se sav višak oplate odrezan na gradilištu odmah vraća u ponovnu proizvodnju.

Jednostavnije izvođenje instalacijske mreže - dovoljno je vrućim sjekačem zarezati unaprijed iscrtane utore

Jednostavnije izvođenje instalacijske mreže – dovoljno je vrućim sjekačem zarezati unaprijed iscrtane utore

Upravo obostrana izolacijska oplata donosi prednosti jednostavnijega izvođenja instalacijske mreže, dovoljno je vrućim sjekačem zarezati unaprijed iscrtane utore. Nema «štemanja» kao kod klasične gradnje pa samim tim niti otpada na gradilištu koje je potrebno odvoziti i posebno zbrinuti.

Gradnjom SQE tehnologijom, štitimo prirodne resurse i to na način da ogromnom uštedom energije za grijanje i hlađenje takvih objekta, smanjujemo trenutan utrošak električne energije. SQE tehnologija pridonosi širenju pozitivne ideje ekološke osviještenosti u graditeljstvu.

Tehnologija je zaštićena patentom diljem svijeta, dobitnik je niza nagrada (WIPO, Nikola Tesla Award, Green Mark, Greenovation 2013) i ulaskom u EU dobija ETA (evropsko tehničko dopuštenje).

Proizvodnja SQE proizvoda organizirana je u outsourcingu, koristeći dugogodišnje iskustvo uprave i tehničkog osoblja, koji su pod nadzorom BVQI, odobrenog sustava za upravljanje kvalitetom, sukladnog normi ISO 9001:2008 osigurava se najviša kvaliteta proizvoda.

Izolacijske oplate proizvode se u tvornici Plastform d.o.o., Sesvete. Plastične spone proizvode se u tvornici Straža plastika d.d., Hum na Sutli. Za udaljenija tržišta planiran je transfer tehnologije putem prodaje licence.

 

SQE građevni elementi

O inovatoru

Inovator je Pjer Miše Veličković, vlasnik društva Pjer d.o.o.

 

 

Kako ti se dopada ovaj projekt?

Ocjeni i pomogni nam pri izboru najboljih projekata i ideja u Hrvatskoj! 

 

Ocjeni
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (44 votes cast)

 

Lajkaj i podijeli

[social_share/] SQE tehnologija gradnje, 9.0 out of 10 based on 44 ratings

Menu