Sensitive – stabilizirana fotosensitivna boja za tkanine

Postupak bojanja odjevnih predmeta fotosenzitivnom bojom omogućava promjenu boja u tkanini i time pruža jedinstven doživljaj i ekspresiju dizajna i stila u tekstilnoj industriji.

30.12.2014. Dokazani koncept, zaštićeno patentom
Ljiljana Buzančić
E-mail: foryouperte@gmail.com
Potrebno nam je:
- Financiranje/ Investitor

Sredstva su potrebna za komercijalne aktivnosti kroz osnivanje novog društva u RH, te nabavku materijala i sirovine kao i plaćanje vanjskih usluga potrebnih za uspješni plasman na tržište. Trendovi se brzo mijenjaju u ovoj industriji. Modno tržište absorbira brzo nove ideje pogotovo u dizajnu. Prilike su brojne i obuhvaćaju prodaju u cijelome svijetu. Aplikacija inovacije je usmjerena na mužku, žensku i dječju odjeću i obuću te kupaće kostime. Ova tehnologija je spremna za komercijalizaciju.

 

Opis

Predmet projekta je ekonomsko iskorištavanje osmišljenog sastava kemikalija, koji zajedno sa koncentratom boje, daje boju koja je trajna, ne ispire se nakon dugoročnog pranja, a koja se jednoliko nanosi na tekstil u svim tipovima materijala (pamuk, svila, viskoza, poliester, najlon i vunene niti). Dodana vrijednost za kupce je fotosenzitivna reakcija i promjena kolorita obojenog tekstila.

 

O inovatoru – timu

Ljiljana Buzančić osoba je s višegodišnjim radom u dizajniranju odjeće za tržište. Radila je s renomiranim proizvođačima odjeće u Hrvatskoj i Italiji te za partnere u Francuskoj.

 Sensitive-stabilizirana-fotosensitivna-boja-za-tkanine

 

Kako ti se dopada ovaj projekt?

Ocjeni i pomogni nam pri izboru najboljih projekata i ideja u Hrvatskoj! 

 

Ocjeni
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.6/10 (23 votes cast)

 

Lajkaj i podijeli

[social_share/] Sensitive - stabilizirana fotosensitivna boja za tkanine, 8.6 out of 10 based on 23 ratings

Menu