Postrojenje za pročišenje zraka – Clean Air

Postrojenje za pročišćenje zraka je rezultat trogodišnjeg istraživanja na području zagađenja zraka. Postrojenje za pročišćenje zraka u potpunosti neutralizira neugodne mirise i smanjuje zagađenje zraka za 80 posto.

Izgaranjem fosilnih goriva veliki dio oslobođene energije beskorisno odlazi u atmosferu, a tek manji dio pretvara se u koristan rad. Produkti izgaranja su vrlo opasni plinovi (sumporni dioksid) koji onečišćuju zrak. Rafinerije nafte u atmosferu otpuštaju amonijak, različite organske kiseline, sumporni oksid, spojeve uglikovodika.
Međutim onečišćenje zraka ne stvara samo neugodan miris nego i predstavlja zdravstveni problem.

22.11.2015. Dokazani koncept. Vrsta zaštite: Industrijski dizajn.
Kristijan Drinković
kristijandsb96@gmail.com
Potrebno nam je:
- Financiranje/Investitor

Ovim putem tražim investitora koji bi investirao sa određenim iznosom u moj patent, da se izradi i da bude gotov, probna verzija je gotova međutim pravi prototip je još u završnom dijelu izrade.

 

Opis

PPZ-”Clean Rain” je uređaj koji se izrađuje u punom jeku. Sastoji se od dva klipa kompresora koji u sebe uvlače nečisti zrak i taj isti zrak tlače prema filterima nakon što zrak prođe kroz filtere na drugi izlaz izlazi potpuno čisti zrak. Uređaj je manjih dimenzija ali obavlja veću funkciju nego komora za čišćenje zraka. Uređaj mogu koristiti sve osobe koje žive blizu velikih prakirališta ili blizu odlagališta otpadom. A kao preventiva obavezno uređaje treba postaviti u krugu od 100 metara rafinerija i ostalih uzrčnika zagađenosti zraka. “Clean AIR” je uređaj koji će sustavno održavati kvalitetu zraka na dvim mjestima gdje je postavljen, obećava novu tehnologiju i prihvatljivi dizajn za svakog korisnika.

O inovatoru – timu

Kristijan Drinković, rođen je 1996 godine u Splitu, od svoje pete godine živi u Slavonskom Brodu. Inovacijama se bavi od 17 godine, planira upisati studij Multimedijskog računarstva i Digitalnog marketinga.

Postrojenje za pročišćenje zraka - Clean Air

Postrojenje za pročišćenje zraka - Clean Air

 

Kako ti se dopada ovaj projekt?

Ocjeni i pomogni nam pri izboru najboljih projekata i ideja u Hrvatskoj! 

 

Ocjeni
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.7/10 (6 votes cast)

 

Lajkaj i podijeli

[social_share/] Postrojenje za pročišenje zraka - Clean Air, 8.7 out of 10 based on 6 ratings

Menu