Novi postupci proizvodnje sulfatne, nitratne kiseline i ostalih kemijskih jedinjenja

Klasični postupci proizvodnje sulfatne i nitratne kiseline su komplicirani i skupi. Zahtjevaju velike količine energije, koja poskupljuje konačani proizvod. Naš novi postupak dovodi sirovine za proizvodnju sulfatne kiseline kao i nitratne kiseline u stanje bolje reaktivnosti što uzrokuje bolju i uspješniju reakciju, do finalnog proizvoda. Na taj način se štede sirovina i energija koje u mnogome poskupljuju sam proces proizvodnje. Dobijeni proizvod je čistiji a što je najvažnije značajno jeftiniji.
18.08.2013. Testirani prototip

Društvo inovatora i pronalazača – Subotica
Kontakt osoba: Lulić Antun
Email: lulic@eunet.rs
T: 00381 64 921 8274

Potrebno nam je:
- Kupac tehnologije

Kupac inovacije, partner za širenje tržišta.

 

Opis

Klasični postupci proizvodnje sulfatne i nitratne kiseline su komplicirani i skupi. Zahtjevaju velike količine energije, koja poskupljuje konačani proizvod. Zbog svega ovoga treba smanjiti troškove proizvodnje navedenih kemikalija, obzirom da su osnova za proizvodnju mnogih drugih važnih supstanci, te ih se proizvodi u velikim količinama.

Naš projekat rješava to pitanje. Pod određenim uvjetima sirovine za proizvodnju sulfatne kiseline kao i nitratne kiseline dovode se u stanje bolje reaktivnosti što uzrokuje bolju i uspješniju reakciju, do finalnog proizvoda. Na taj način se štede sirovina i energija koje u mnogome poskupljuju sam proces proizvodnje. Dobijeni proizvod je čistiji a što je najvažnije značajno jeftiniji.

O inovatoru

Osnovni tim čine Lulić Antun, Pap Ferenc i Mlinaček Julije te suradnici.

Kako ti se dopada ovaj projekt?

Ocjeni i pomogni nam pri izboru najboljih projekata i ideja u Hrvatskoj! 

 

Ocjeni
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (2 votes cast)

 

Lajkaj i podijeli

[social_share/] Novi postupci proizvodnje sulfatne, nitratne kiseline i ostalih kemijskih jedinjenja, 8.0 out of 10 based on 2 ratings

Menu