Novi koncept Doma za starije osobe

Projekt doma za umirovljenike za 138 korisnika, za pokretne i manje pokretne osobe.
1. 8. 2017. Autorsko pravo
Kontakt podaci projekta
Kontakt osoba: Danijel Blaško
T 091 785 4931
E danijel.blasko2@gmail.com
Potrebno nam je:
Financiranje / Investitor
Tražimo investitora za izgradnju doma u cilju njegovog vlasništva, odnosno prema dogovoru.

 

Opis

Dom za 138 korisnika, za pokretne i teže pokretne osobe sa 54 apartmana za po jednu osobu i 42 apartmana za po dvije osobe, sve prizemno. Svi objekti trebaju biti izgrađeni na zemljištu od 20.000m/2. Kompletan projekt se sastoji od slijedećih objekata: 7 Objekata svaki sa po 6 apartmana za po jednu osobu i 6 apartmana za po dvije osobe. Jedan objekt sa 12 apartmana za po jednu osobu. Jedan objekt sa blagovaonicom, kuhinjom i skladištem. Jedan objekt sa salom za sport, ples i priredbe, zatim prostor za body building i čitaonicom. Jedan objekt sa 10 auto-garaža za aute za iznajmljivanje korisnicima doma. Skladište sa biciklima za besplatno korištenje korisnicima doma, zatim jedna radionica za žene i jedna radionica za muškarce, za rekreaciono korištenje. Jedan objekt praonica rublja i prostorija za stolni tenis. Jedan priključni objekt, zimski vrt sa hodnikom, koji spaja sve apartmanske objekte, blagovaonicu i salu za sport. Zatim slijedi sanitarni objekt sa ordinacijom za doktora, prostorije za masažu, kancelarije i porta. Slijede vanjski objekti koji se sastoje od sportskih terena: Za košarku, odbojku, rukomet i tenis. Zatim teren za sunčanje sa tušem na travi i pijesku. Vrt za povrće i cvijeće za rekreaciono obrađivanje. Zatim zoološki vrt sa jezerom, brijegom i vodoskokom i 900m staze za šetnju i trčanje. Okolo cijelog projekta aleja ukrasnog drveća, voća i cvijeća. Između svih apartmanskih objekata je 5m razmak trava i cvijeće, a iz svakog apartmana je izlaz na tu travu. Također ima 80 parkirnih mjesta.

Po završenoj izgradnji doma, zaposlilo bi se oko 45 osoba raznih struka. Zamišljeno je da se takovi domovi grade u seriji, jeftinijeg i skupljeg sadržaja. Kompletna investicija doma sa kompletnim namještaje koštat će oko 3 M €. Amortizacija kompletne investicije je oko 5 godina.

Plan je dobiti umirovljenike iz zapadne evrope, prvenstveno naše ljude koji su tamo stekli mirovinu, pošto su tamo domovi i do tri puta skuplji.
Dom za zdrav, ugodan, a s time i duži život. Dom za 5 zvjezdica, mali zemaljski raj.

O timu/inovatoru

Danijel Blaško – 1962. godine Napustio sam Jugoslaviju i otputovao za Njemačku. Prvih 5 godina bio sam zaposlen u njemačkim tvrtkama, nakon čega sam osnovao svoju tvrtku „Export-Import, Blaško Danijel“ i vodio ju 27 godina. Par godina kasnije kako sam osnovao tvrtku, kupio sam manji hotel, renovirao ga i otvorio restoran pod imenom „Gasthaus Donau“. Zadnjih 10 godina moga poslovanja proizvodio sam paralelno i crtaće aparate, jednu moju inovaciju, tako da sam zadnje vrijeme paralelno vodio 3 djelatnosti. U vrijeme domovinskog rata vratio sam se u Hrvatsku, gdje sam po dolasku također osnovao tvrtku pod imenom „B.B.P.d.o.o.“ Uvozio sam ručne profesionalne alate i Makitu električne alate. Tu djelatnost sam vodio preko 15 godina, do dolaska Sanadera na vlast, kada je krenulo sve nizbrdo, tada sam tvrtku stavio u mirovanje i počeo sam se baviti inovacijama i projektiranjem. Dosadašnji rezultat moga inovativnog rada, preko 20 inovativnih projekata u više smjerova.

Dom umirovljenika-novi koncept Dom umirovljenika-novi koncept Dom umirovljenika-novi koncept

 

Kako ti se dopada ovaj projekt?

Ocjeni i pomogni nam pri izboru najboljih projekata i ideja u Hrvatskoj! 

 

Ocjeni
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (12 votes cast)

 

Lajkaj i podijeli

[social_share/] Novi koncept Doma za starije osobe, 7.8 out of 10 based on 12 ratings

Menu