iTHERAPY

Kombinacijom senzora, mikrokontrolora, komunikacijske tehnologije i pametnih materijala, kreirali smo novi uređaj koji vaš životni prostor pretvara u oazu života, unaprijeđuje brigu o osobnom zdravlju, pružajući novi pristup samoiscjeljenju.
2. 6. 2016. Proizvod u razvoju
Kristalna Ideja j.d.o.o.
Put Duilova 10B, Split
0915600940 ili 0995790195
crystal.idea7@gmail.com ili
kristalnaideja123@gmail.com
Potrebno nam je:
- Tražimo financiranje proizvoda, partnera za poslovnu suradnju i za širenje tržišta u inozemstvo.

 

Opis

Učinkovitost iTHERAPY temelji se na inovativnoj i sofisticiranoj tehnologiji za održavanje životnog prostora čistim i sigurnim. Revolucionarni dizajn, jednostavno korištenje, izuzetna učinkovitost i tihi način rada čine iTHERAPY idealnim rješenjem za vaš životni prostor.

iTHERAPY nije još jedan u nizu klasičnih pročišćivača zraka koji su danas prisutni na tržištu. Naime, riječ je o pametnom i interaktivnom proizvodu. Izrađen je od pametnog materijala koji reagira na promjene koje su posljedica utjecaja štetnih i opasnih čestica iz zraka. Prvi je ionizator i ovlaživač zraka na tržištu koji izgleda kao slika (slika i veličina mogu se prilagodit u skladu sa željama kupca), mijenjajući boju u skladu sa količinom štetnih čestica i plinova u zraku (negativni učinci zračenja uzrokovane električnim uređajima (TV, računala, električne, instalacije, mobiteli …), čestice prašine, peludi, dima i mirisa). Svi onečišćivači zraka se uklanjaju iz zraku putem inovativnog sustava filtriranja.

iTHERAPY očitava temperaturu, vlažnost, količinu CO2, štetnih plinova, neugodnih mirisa, bakterija i virusa putem različitih senzora čije se vrijednosti očitavaju na zaslonu koji se nalazi na bočnoj strani spomenutog proizvoda. Sve vrijednosti koji su očitane na iTHERAPY zaslonu automatski se prebacuju na vašu mobilnu aplikaciju omogućujući praćenje spomenutih vrijednosti u vašem domu uvijek i svuda. Iako je iTHERAPY u potpunosti automatiziran pročišćavač zraka, sadrži i dodatnu on/off funkciju koja se nalazi unutar vaše mobilne aplikacije, omogućavajući korisniku uključivanje, tj. isključivanje u bilo kojem trenutku. Ukoliko je u vašem domu došlo do značajnog porasta isparljivih organskih spojeva (VOC) kao što su formaldehidi, benzen, ugljikov monoksid, amonijak, alkohol, dim cigarete, itd., alarm koji je smješten unutar vaše mobilne aplikacije odmah će se aktivirati.

O timu/inovatoru

Kristalna ideja je hrvatska tvrtka osnovana 2013. g. koja ima za cilj razvoj naprednih ideja i uvođenja novih tehnologija u svakodnevni život. Tvrtku čini tim od 6 članova inženjerske struke sa sjedištem u Splitu. Područje interesa spomenute tvrtke su revolucionarne i inovativne tehnike, pametni materijali koji imaju specijalne karakteristike, tj. na različite načine spoznaju događaje u okolini, procesiraju senzorske informacije i na njih reagiraju (različite vrste grafena, tekućih kristala, polimera, perovskita, itd.) te primjena istih.

iTHERAPY

 

Kako ti se dopada ovaj projekt?

Ocjeni i pomogni nam pri izboru najboljih projekata i ideja u Hrvatskoj! 

 

Ocjeni
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (20 votes cast)

 

Lajkaj i podijeli

[social_share/] iTHERAPY, 8.3 out of 10 based on 20 ratings

Menu