Gravitana – mjerni uređaj i strukturirano pomoćno nastavno sredstvo iz mehanike

Strukturirano nastavno učilo i didaktička naprava za izvođenje velikog broja fizikalnih vježbi i pokusa iz klasične fizike i nove, Trećemilenijske mehanike. Globalni, pionirski pothvat,iskorak iz prastare fizike i mehanike, popularizacija znanstvenog projekta na Sveučilištu, na fakultetima kao što su PMF, FER, FSB, institutima i akreditiranim laboratorijima u suradnji s vodećim sveučilišnim profesorima.

Složeni mehanički, mjerni, laboratorijski instrument za slaganje i mjerenje sila, jednostavnog (W) i složenog, trećeg rada (Wom3): /ultra-kratki put (S3) x razmjerna sila (Fom3)/, istraživalački je uređaj za ispitivanje teorijskih vrijednosti u postupku restitucije u svrhu dokazivanja nove teorije Zakona održanja energije (Z.O.E.);
01.02.2014. Funkcionalni prototip – izum je zaštićen patentom, poslovna tajna – nagrađena inovacija
Zoran Deković, autor i vlasnik projekta

Adresa: Čaničeva 8, 10000 Zagreb – HR.

Email: zoran.dekovic@zg.t-com.hr


 

Potrebno nam je:
- Financranje/ Investitor
- Partner za poslovnu suradnju
- Kupac tehnologije

 

Renomirani partner za poslovnu suradnju mora zadovoljiti osnovni uvjet da je u mogućnosti pružiti logistiku autoru. Iako je autor do sada odradio ogroman istraživački posao i trasirao glavni put u istraživačkom projektu GRAVITANA, nije imao dovoljno sredstava da dovrši započeto. Uz ključno mišljenje ocjenjivača projekta, jer GRAVITANA je u postupku evaluacije na fakultetu, već sada vidi da Zagreb može postati epicentar Treće-milenijske mehanike ili Zagrebačka škola super-mehanike, što bi dovelo do snaženja ugleda i rangiranja Zagrebačkog Sveučilišta kao prepoznatog centra znanja. Projekt GRAVITANA otvara cijeli niz područja u kojima će biti potrebno izvršiti detaljno istraživanje, konkretno to će donijeti i neku korist za FSB, biti će osnovana prva katedra u svijetu za Treće-milenijsku mehaniku.

Posebnu ulogu imaju mehatroničari, u kreiranju prve VIRTUALNE GRAVITANE, koja iziskuje znanja koja su velikim dijelom prisutna na FER-u.Virtualna GRAVITANA može koristiti programe kao PRO-e-ING, AUTO CAD, FreeWork, CATIA V6, ili neke druge prikladne programe za tehničko „3 D“ crtanje, s više ili manje grafike, bitno je napomenuti da se prema izračunima i prema mehaničkom modelu trebaju izraditi algoritmi i računalnim jezikom mehaničke vježbe pohranjujemo u elektronskom obliku, što će sigurno pozdraviti nastavnici i profesori kojima je tada izuzetno prilagođena i skraćena priprema za nastavu. U vrijeme osobnih računala, monitora, Interneta, za inženjere s FER-a poseban izazov biti će virtulana GRAVITANA koja će koristiti posebno sučelje, odnosno biti će izrađen MTD ili mehatroničko – televizijska – dijagnostika, sustav za praćenje i prijenos mehaničkog gibanja, odnosno praćenje energetskih točki u televizijsku, digitalnu sliku na monitoru, uz referentne vrijednosti i podatke nakon računalne obrade, vrlo blisko području robotike.

Veličina je ovog proizvoda u postavljanju NOVOG STANDARDA u znanosti i obrazovanju, ali za razliku od Rubickove kocke koja je uz matematičke kombinacije donosila razonodu igračima, GRAVITANA je instrument koji otvara vrata jedne nove dimenzije oslobođene iz kvadrata udaljenosti.

Napomena: Nemam sredstava i na suradnju pristajem jedino ako je besplatno, bez skrivenih troškova

 

Gravitana-shema

 

Opis

Globalni, pionirski pothvat,iskorak iz prastare fizike i mehanike, popularizacija znanstvenog projekta na Sveučilištu, na fakultetima kao što su PMF, FER, FSB, institutima i akreditiranim laboratorijima u suradnji s vodećim sveučilišnim profesorima.

GRAVITANA - definicija

Složeni mehanički, mjerni, laboratorijski instrument za slaganje i mjerenje sila, jednostavnog (W) i složenog, trećeg rada (Wom3): /ultra-kratki put (S3) x razmjerna sila (Fom3)/, istraživalački je uređaj za ispitivanje teorijskih vrijednosti u postupku restitucije u svrhu dokazivanja nove teorije Zakona održanja energije (Z.O.E.); Strukturirano nastavno učilo i didaktička naprava za izvođenje velikog broja fizikalnih vježbi i pokusa iz klasične fizike i nove, Trećemilenijske mehanike.

Dijelovi

  1. MODEL složenog energetskog tijela s pokretnom platformom i poligonom s pripadajućim mjernim instrumentima i pomagalima;
  2. Zbirka zadataka i memento s tablicama za praktičnu nastavu iz fizike i Trećemilenijske („3. M.M“) mehanike;
  3. Na elektronskom mediju (DVD), Virtualna GRAVITANA je viša razina znanja i derivat mehaničke GRAVITANE, sastoji se od računalnog programa koji podržava funkcije osnovnog modela uz virtualnu simulaciju zadataka i rješenja u 3 „D“ sučelju;
  4. MTD ili mehatroničko – televizijska – dijagnostika, sustav za praćenje i prijenos mehaničkog gibanja u televizijsku, digitalnu sliku na monitoru, uz referentne vrijednosti i podatke nakon računalne obrade.
  5. Nastavni film s uputama za montažu i uporabu uređaja, uz demonstraciju pokaznih vježbi. Iako Gravitana može u sinergijskom projektu sveučilišta okupiti više fakulteta kao što su FSB, FER, PMF, njeno prvo korištenje i primjena počinje već od osnovne škole.

GRAVITANA je u osjetljivoj fazi izrade PROTOTIPA, nema patentnu zaštitu, a potencijalni je globalni SUPER BRAND, od kojeg svi mogu imati neku korist, od znanja do materijale dobiti, što govori o ciljevima i opsegu projekta, a projektu treba pružiti financijsku potporu i zamah u realizaciji, počevši od laboratorijskog mjerenja modela, presudnih za dobivanje certifikata i atesta, a dalje slijedi izbor članova projektne grupe koje treba honorirati, a tu su i troškovi za uspostavu početne proizvodnje. Nakon dovršenja funkcionalnog modela mehaničke Gravitane, slijedi nastup na sajmovima i početak međunarodne patentne zaštite. Autor je pred objavom znanstvenog članka u prestižnom znanstvenom časopisu. Uređaj se nalazi u mjernom laboratoriju FSB u Zagrebu i očekujem zbog kvalitete, izvrsne rezultate u proceduri.

O inovatoru – timu

Zoran Deković, autor
Inovator čija inovacija je nagrađena na Međunarodnom salonu inovacija u Ženevi 2010., naziva Weight Operational Restitution Key – Ultra Plus (W.O.R.K.-U.P.), za razlikovno svojstvo između jednostavnih energetskih tijela, engl. Simple energetic Body (S.e.B.) i Complex energetic Body (C.e.B.), pomoću modela energetskog kotača, engl. Energetic Wheel (E.W.) na kosini iz razreda sinus alfa, 11 i 16 stupnjeva, tako što se izveo pokus koji je pokazao razlikovna svojstva koja su osnova za preispitivanje prirode potencijala i krovnog zakona fizike, Zakona održanja, s referiranjem na dva autoriteta s University of Cambridge, prvi je Sir Isaac Newton i drugi je profesor George Atwood s modelom uređaja za mjerenje akceleracije dvije povezane i suprotstavljene mase M1 i M2, koji se ovim izumom GRAVITANA, kao poligonom nastavlja i razvija ideja, odnosno dolazi do promjene stanja tehnike jer s inovacijom se prvi puta može mjeriti postupak restitucije kao ključno postupak s kojim se iz klasične mehanike ulazi u Treće-milenijsku mehaniku koja u polju gravitacije može mjeriti pozitivnu razliku između dva suprotstavljena rada: Wk – W3 = W(Ne+), što znači da novom tehnologijom možemo prvi puta gravitaciju koristiti kao novi, obnovljiv izvor energije (O.I.E.).

Autor se bavi hobijem, enigmatika u fizici i mehanici, tako da je prisutan više od dvadesetisedam (27) godina u uskom području mehanike, ravnotežnih stanja, dinamike, energetike, restitucije… Obzirom da je dao prednost zaštiti izuma, njegova tri rada čekaju na objavu u prestižnim znanstvenim izdanjima, ali tek nakon što se započne međunarodna patentna zaštita: O prirodi potencijala, Mjerenje složenog energetskog tijela (C.e.B.) u polju gravitacije i Bijeg iz kvadrata udaljenosti…

Gravitana model

Gravitana - model 2

Gravitana - detalj

 

 

 

Kako ti se dopada ovaj projekt?

Ocjeni i pomogni nam pri izboru najboljih projekata i ideja u Hrvatskoj! 

 

Ocjeni
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.9/10 (7 votes cast)

 

Lajkaj i podijeli

[social_share/] Gravitana - mjerni uređaj i strukturirano pomoćno nastavno sredstvo iz mehanike, 7.9 out of 10 based on 7 ratings

Menu