D.A.P.S. policijski štit

 Ovim izumom rješavaju se tehnički problemi u vezi sa učinkovitom primjenom suzavca u slučajevima kontakta policije i demonstranata i prilikom sukoba navijača na utakmicama. Ovaj izum omogućuje lako rukovanje štitom uz istovremenu mogućnost aktiviranja boce sa suzavcem koja se nalazi sa zadnje strane policijskog štita. 
08.01.2013. Izum je u fazi funkcionalnog prototipa
Kontakt osoba: Dražen Tota

Tel: 098 438-506

Email: drazen.tota@pu.t-com.hr

Potrebno nam je:
- Financiranje
- Investitor
- Kupac tehnologije
- Partner za poslovnu suradnju

Opis

Izum u osnovi djeluje kao zaštita policajca od nasilnih demonstranata. Sastoji se od konstrukcije štita s pričvršćenim spremnikom s unutrašnje strane u kojem može biti suzavac, boja ili smjesa za gašenje vatre (slučaj Molotovljevih koktela). Sadržaj spremnika se prazni prema demonstratorima kroz izbušenu rupu.  Štit može biti raznih dimenzija. Materijali od kojega se može napraviti je prozirna PVC plastika otporna na udarce ili od metala. Ako se umjesto suzavca koristi boca koja je punjena s neškodljivom bojom (na prirodnoj bazi) , ista služi za obilježavanje pojedinaca u masi koji se ističu u nasilnom ponašanju te njihovo kasnije privođenje. Kroz rupu na štitu suzavac izlazi prema demonstrantima raspršen uz domet do 4 metra. Time se povećava sigurnost policijskog osoblja i samih demonstranata spriječavanjem direktnog kontakta.

 

D.A.P.S.-policijski štit

 

Kako ti se dopada ovaj projekt?

Ocjeni i pomogni nam pri izboru najboljih projekata i ideja u Hrvatskoj! Podjeli na društvenim mrežama, podrži ga, promoviraj i komentiraj!

 

Ocjeni
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (27 votes cast)

 

Lajkaj i podijeli

[social_share/] D.A.P.S. policijski štit, 8.8 out of 10 based on 27 ratings

Menu