Cool Chain – sustav za stalni nadzor temperature i vlage

 „Cool chain“ sustav predstavlja potpuno automatizirano hardversko i softversko rješenje za neprekidno i visoko pouzdano, precizno laboratorijsko mjerenje i kontrolu temperature i vlage prilikom čuvanja osjetljivih farmaceutskih proizvoda uz aktivaciju alarma u slučaju pojave nedozvoljenih uvjeta okoline. 
09.02.2013. Proizvod s potrebnim certifikatima, zaštićeno kao industrijski dizajn.

Alius grupa d.o.o.

Adresa: Gornji Sroki 15, 51 216 Viškovo

Tel: 051 504 174
Fax: 051 504 149
Email: ana@alius.hr

Web: www.cool-chain.com

Potrebno nam je:
-

 

Opis

„Cool chain“ sustav predstavlja potpuno automatizirano hardversko i softversko rješenje za neprekidno i visoko poudano, precizno laboratorijsko mjerenje i kontrolu temperature i vlage prilikom čuvanja osjetljivih farmaceutskih proizvoda. Sustav je namijenjen ugradnji u sve postojeće prostore u kojima se proizvode i čuvaju farmaceutski proizvodi (frižideri, hladne sobe, skladišta, laboratoriji, inkubatori) kako bi se poštivali uvjeti hladnog lanca. Visoko kvalitetni umjereni i certificirani senzori vrše neprekidno mjerenje temperature i vlage i spojeni su na „web data logger“.

Data logger pohranjuje podatke na web server te je na taj način omogućen uvid u uvjete okoline Internet vezom upisivanjem dobivenih korisničkih podataka sa bilo kojeg područja. Server posjeduje automatski trenutni back up kako bi se svaki podatak mogao izvući iz back up-a unazad nekoliko godina. Pored toga, svaki kontroler data loggera ima EEPROM internu memoriju gdje čuva sve podatke ukoliko nije moguća komunikacija sa serverom. U trenutku kada se obnovi komunikacija svi podaci se povlače sa kontrolera kako nebi nastale praznine u mjerenju. Isto vrijedi i kod nestanka napajanja. Svaki data logger ima bateriju koja drži 4 dana u potpunoj funkcionalnosti što bi trebalo biti dovoljno da se vrati struja na objekt, a da se ne naruši autonomija sustava.

Prilikom izlaska temperature ili vlage van postavljenih granica dolazi do aktivacije alarma što rezultira slanjem SMS poruke ili e-maila s obavijesti o kritičnom senzoru. Softver omogućuje numerički i grafički uvid u trenutno stanje, dnevna mjerenja za svakih 10 min, periodična i prosječna mjerenja u odabranom periodu, izračun srednje kinetičke temperature, povijest aktivacije alarma te upis i arhiva bilješki. Svi pohranjeni podatci mogu se za odabrani period ispisati u obliku izvještaja, ali i pohraniti na računalo u Excelu ili Open office-u. Grafički prikaz je vrlo razrađen sa istaknutim granicama unutar kojih je preporučljivo kretanje temperature i vlage sa mogućnošću zumiranja kako bi se ostvario detaljan uvid u kretanje krivulje mjerenja za kraći vremenski period.

Cool Chain

Cool Chain software

O timu

Alius grupa d.o.o. je poznata po integriranim rješenjima sustava tehničke zaštite, informatičkim sustavima i sustavima telekomunikacija koji su bazirani isključivo na najnovijim tehnologijama.Tvrtka je prepoznatljiva po visokim standardima profesionalnosti što je postignuto osnivanjem profesionalnog tehničkog odjela za podršku partnerima i krajnjim korisnicima, odjela za informatizaciju, odjela marketinga i istraživanja i razvoja te organiziranog sustava nadzora i kontrole.
Dugogodišnje iskustvo zaposlenih na području elektronike i industrije, kontinuiranog praćenja stanja na tržištu te velikog broja zadovoljnih korisnika, rezultiralo je nastankom vlastitih inovativnih proizvoda koji predstavljaju hardver/softver rješenja vrhunske kvalitete. Alius grupa je proizvođač hardverskog i softverskog dijela sustava za kontrolirani stalni nadzor temperature i vlage.
Sustav je plasiran na tržište u 2011. godini te je do danas ugrađen u velikom broju ljekarni na području Hrvatske, u veledrogerijama te u pogonima za proizvodnju lijekova.

 

 

Kako ti se dopada ovaj projekt?

Ocjeni i pomogni nam pri izboru najboljih projekata i ideja u Hrvatskoj! 

 

Ocjeni
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.9/10 (9 votes cast)

 

Lajkaj i podijeli

[social_share/] Cool Chain - sustav za stalni nadzor temperature i vlage, 7.9 out of 10 based on 9 ratings

Menu