Balmaris – Inovativni ekološki prihvatljiv sustav za obradu balastnih voda i drugih tekućina

Projekt se odnosi na razvoj inovativne, eco-friendly tehnologije za obradu balastnih voda na brodovima i drugih tekućina. Tehnologija je razvijena u suradnji sa nekoliko europskih znanstveno-istraživačkih institucija. Poduzeće traži investitore i partnere koji su potencijalno zainteresirani za uključivanje u daljnji razvoj projekta i njegovu finalizaciju kroz zajednički pothvat ili licenciranje.
3. 3. 2016. Zaštićeno patentom – Funkcionalni prototip
Kontakt osoba: Martina Cvetković
e. info@balmaris.eu
w. www.balmaris.eu
Potrebno nam je:
- Financiranje/ Investitor
Tip partnera koji se traži:
  • Investitori
  • Dobavljači opreme i usluga u pomorskom sektoru
  • Proizvođači opreme i pumpnih sistema vezanih uz područje zaštite okoliša
  • Poduzeća uključena u istraživanje i razvoj, dizajn, proizvodnju, inžinjering i tehnologije za obradu tekućina
  • Brodovlasnici i brodogradilišta

 

Opis

Predloženi projekt se odnosi na razvoj i usavršavanje inovativnoga sustava za obradu, pročišćavanje i dezinfekciju tekućina, odnosno, u užem smislu razvoj visoko ekološki prihvatljivog sustava za obradu balastnih voda na brodovima.

Sustav je razvijen u suradnji sa nekoliko europskih znanstveno-istraživačkih institucija.

Do sada je razvijen prototip čiji se rad temelji isključivo na primjeni kombinacije mehaničkih i fizikalnih metoda obrade, bez dodavanja kemikalija koje su uključene u radni proces većine aktualnih tehnologija za obradu balastnih voda, a koje mogu imati izravan štetni utjecaj na posadu brodova i živi svijet u moru.

Osim kod obrade balastnih voda, tehnologija se može primijeniti i u drugim brojnim područjima sa ciljem dezinfekcije, pročišćavanja ili sterilizacije različitih tekućina, te uništavanja različitih vrsta organizama u tekućinama.

Tehnologija rada sustava za obradu, pročišćavanje i dezinfekciju tekućina se temelji na inovativnome principu zahvaljujući kojem sustav postiže veoma visoku radnu učinkovitost. Navedeni princip rada sustava kao i sustav u cjelini nalaze se u fazi pridobivanja patenta na međunarodnoj razini.

O timu/inovatoru

Vlasnica inovacije i direktorica poduzeća Balmaris d.o.o. je apsolventica na interdisciplinarnom doktorskom studiju Zaštite okoliša u Ljubljani gdje je projekt i začet kao dio doktorske disertacije.

Projekt je 2015. godine osvojio glavnu nagradu Zagrebačke banke u kategoriji Moja zelena zona, te nagradu za najbolju inovaciju Primorsko-goranske županije.

BALMARIS - novi sustav obrade balastnih voda

 

Kako ti se dopada ovaj projekt?

Ocjeni i pomogni nam pri izboru najboljih projekata i ideja u Hrvatskoj! 

 

Ocjeni
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (9 votes cast)

 

Lajkaj i podijeli

[social_share/] Balmaris - Inovativni ekološki prihvatljiv sustav za obradu balastnih voda i drugih tekućina, 8.8 out of 10 based on 9 ratings

Menu