Aktivna guma za vozila

Aktivna guma je ideja prije svega namijenjena autoindustriji. Razvoj ideje bi trebao omogućiti vozilima bolji prijenos snage na podlogu u otežanim uvjetima, kao što su snijeg,blato,pijesak itd.
2. 6. 2016. Ideja
Branimir Krišto
Zagreb
e. kristobranimir@gmail.com
t. +385 99 3114 025
Potrebno nam je:
Put od ideje do proizvoda je jako dug, tako da ne gajim neke iluzije. Razvoj guma je specifično područje, samim time još je teže uspjeti.

 

Opis

Aktivna guma je ideja nastala 2006 god. Ideja je razvijana kao odgovor na otežane uvjete u vožnji. Moja namjera je bila razvoj univerzalne gume za sve podloge. Aktivna guma bi imala dva stupnja:
- pasivni gdje bi u osnovi bila slična klasičnim zimskim ili ljetnim gumama.
- aktivni gdje bi pod pritiskom zraka “klipovi” izbili van gume slično kao tzv. “čavlerice”.

Najveća prednost bi bila jednostavnost prilagodbe terenu, gdje bi vozač pritiskom gumba (nap. tehnologija se već koristi u terenskim vozilima) ispustio zrak iz komore ili je napunio. Prednost aktivne gume nad lancima za snijeg je očita, također prednost nad klasičnim “čavlericama” (nap.čavlerice su zabranjene u većini država) je nemjerljiva. S obzirom na razvoj tehnologije i materijala, nadam se da bi u budućnosti aktivna guma mogla postati stvarnost.

O timu/inovatoru

Branimir Krišto, rođen 1980. Ljubav prema inovacijama razvio sam od malih nogu. Posebno me veseli razvoj na autima s obzirom da sam veliki ljubitelj istih.
Svoje ideje većinom šaljem na inovativne odjele stranih firmi BMW VIA, BOSCH APIS, PHILIPS, SIEMENS (primaju samo patente) itd.
Nisam do sad imao uspjeha, ali sam dobio dobre recenzije i potporu da nastavim dalje sa inovativnim riješenjima.

Aktivna guma za vozila

 

Kako ti se dopada ovaj projekt?

Ocjeni i pomogni nam pri izboru najboljih projekata i ideja u Hrvatskoj! 

 

Ocjeni
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)

 

Lajkaj i podijeli

[social_share/] Aktivna guma za vozila, 5.5 out of 10 based on 2 ratings

Menu