11. Međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih INVENTUM 2017

inventum2017

U Iloku 7. i 8. travanja   održan je   11. Međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih „INVENTUM 2017“

U dva dana na INVENTUM-u u sportskoj dvorani Tehnikum na 1000 kvadratnih  metara predstavljeno  je dvjestotinjak inovacija, proizvoda i projekata iz raznih područja domaćih i inozemnih izlagača,  obrtnika i poduzetnika, inovatora i udruženja inovatora te škola. Predstavilo se 105 izlagača iz desetak županija, iz gotovo  30-tak gradova i općina, 10-tak škola i centara. Za ova dva dana pripremljen je zanimljiv program, razne  prezentacije, degustacije, te predavanja.

Ove godine jedanaesti put Udruga inovatora „TESLA“ iz Iloka organizator je ove značajne manifestacije. Suorganizatori su bili Grad Ilok, Udruga inovatora Hrvatske i Hrvatska zajednicu tehničke kulture. Manifestaciju su također prepoznali i prihvatili pokroviteljstvo: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Od sponzora i donatora najznačajniji su ove godine bili Limarija Sebastijan te već tradicionalno Iločki podrumi i druge institucije.

Ovogodišnji 11. Inventum, otvorila je pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije gđica. Kristina Bilić. Također su se skupu obratili u ime grada domaćina i suorganizatora Gradonačelnik Grada Iloka g. Zvonimir Dragun i predsjednik Udruge inovatora  „Tesla“  Damir Remenar kao organizator.

Ove godine veliku podršku dao je grad Novigrad-Cittanova, kao dugogodišnji grad prijatelj Iloka te je ove godine  Grad partner Inventumu, koji su promovirale pročelnica Grada Novigrada gospođa Sandra Rugani Kukuljan i gospođa Divna Košeto. Interesantno predavanje održao je g. Petar Čuček, voditelj edukacijskog programa Znanstveno edukacijskog centra Višnjan / Astronomsko društvo Višnjan „Astrobiologija“.

Potporu je i ove godine dala županijska komora Vukovar te je prisustvovao i direktor Ivan Marjanović, koji je ujedno i jedan od predavača.

U subotu nakon zatvaranja sajma dodijeljene su medalje koje je izabrao osjenjivački sud, a dodjelili su ih Ivan Vlainić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture i doc.dr. sc.Damir Pečvarac Predsjednik ocjenjivačkog suda.

Samo svečano otvorenje obogatile su „Iločke  mažoretkinje“. Cijeli događaj je popratila i Vinkovačka televizija, Radio Ilok te drugi medijski pokrovitelji.

Menu