10. INVENTUM Međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih

10. INVENTUM Međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih

U sportskoj dvorani „Tehnikum“ u Iloku od 08. – 10. travnja  2016. god. počinje, jubilarni 10. INVENTUM Međunarodni sajam  inovacija, gospodarstva  i tehničkog stvaralaštva mladih, u organizaciji Udruge inovatora „Tesla“ iz Iloka.

I ove godine je suorganizator Udruga inovatora Hrvatske i Grad Ilok te već tradicionalni sponzori – HBOR – Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Iločki podrumi te drugi, kao i razni podupirući suradnici.

Ove godine Inventum se održava pod pokroviteljstvom više ministarstva: Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Ministarstva gospodarstva. Ovogodišnji sajam pod motom „i mali mogu biti veliki“ ima jubilej od posebnog značaja. Naime, grad Ilok i Zagreb jedini su gradovi koji u zadnjih 10. godina imaju kontinuirano održavanje sajma inovacija.

Više od 150 izlagača s oko 300 inovacija

Ove jubilarne godine na sajmu će se održati razne radionice i predavanja za sve uzraste. Očekuje se više od 150 izlagača s oko 300 inovacija podijeljenih u tri grupe;

Inovatori - svih uzrasta sa svojim patentima, inovacijama te inovativnim  rješenjima proizvoda. Inovacije  iz gotovo svih područja ljudskog  rada, od znanosti, tehnologije, elektrotehnike, medicine do rekreacije i zabave.

Gospodarstvo i poljoprivreda - izlažu tradicionalne kao i nove proizvode velike i male tvrtke, obrtnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG-i), kao i svi drugi subjekti povezani sa gospodarstvom i poljoprivredom.

Tehničko stvaralaštvo mladih - mladi izlažu svoje kreativne  i inovativne  radove, pojedinci, udruge, škole, zajednice tehničke kulture, klubovi mladih i drugi.

 

Inventum-sajam inovacija

Menu